Είσαι έτοιμος για τη νέα εποχή στα Analytics;

Είσαι έτοιμος για τη νέα εποχή στα Analytics;

Χρόνος που σου απομένει

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Τα Google Analytics 4 (GA4) είναι εδώ!
Τώρα είναι η ώρα να συνδεθείς

Τι είναι τα Google Analytics;

Τα Google Analytics είναι μια υπηρεσία που παρέχεται από την Google και δίνει λεπτομερή στατιστική ενημέρωση για την επισκεψιμότητα κάθε ιστοσελίδας. Ο διαχειριστής του λογαριασμού μπορεί να λάβει πληροφορίες όπως, πόσοι χρήστες έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα του, από που προέρχονται οι συγκεκριμένες επισκέψεις, πόσο χρόνο περνούν κατά μέσο όρο οι επισκέπτες στην ιστοσελίδα, ποιες υποσελίδες έχουν δει κτλ. Αποτελούν δηλαδή, ένα πολύτιμο εργαλείο για να κατανοήσουμε τον τρόπο αλληλεπίδρασης του κοινού με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να βελτιώσουμε την εμπειρία χρήστη και να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα. Τέλος, τα Google Analytics μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της απόδοσης των διαφημίσεων.

Η σημερινή έκδοση θα είναι διαθέσιμη έως τον Ιούλιο του 2023 και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμη με τη νέα τους μορφή, τα Google Analytics 4 (GA4).

Επίσημη ανακοίνωση της Google
Το Google Analytics 4 είναι η λύση μέτρησης απόδοσης επόμενης γενιάς που αντικαθιστά το Universal Analytics. Την 1η Ιουλίου 2023, οι βασικές ιδιοκτησίες Universal Analytics θα σταματήσουν να επεξεργάζονται δεδομένα. Συνιστούμε με έμφαση να πραγματοποιήσετε τη μετάβαση στο Google Analytics 4 το συντομότερο δυνατό.

Γιατί είναι απαραίτητο να μεταβώ στα Google Analytics 4;

Αυτή τη στιγμή η ιστοσελίδα σου είναι συνδεδεμένη με Google Analytics (Universal Analytics). Αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να μεταβείς στα νέα Google Analytics 4;

1. Από τον Ιούλιο του 2023 τα Google Analytics με την σημερινή μορφή θα σταματήσουν να ενημερώνονται. Αυτό σημαίνει πως θα πάψουν να συλλέγουν νέα δεδομένα επισκεψιμότητας για την ιστοσελίδα σου.
2. Τα δεδομένα από τα Universal Analytics δεν θα μπορούν να μεταφερθούν στη νέα μορφή, καθώς μιλάμε για μια νέα πλατφόρμα. Άρα όσο πιο άμεσα δημιουργήσεις έναν λογαριασμό εκεί τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσεις να συλλέγεις δεδομένα εκ νέου.
3. Η πρόσβαση σου στα παλιά δεδομένα θα συνεχίσει να υφίσταται για ένα 6μηνο μετά την 1η Ιουλίου 2023. Άρα είναι πολύ σημαντικό να εξάγεις αναφορές ιστορικού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πριν πάψεις να έχεις πρόσβαση.

Σημείωση: Τα Universal Analytics μπορούν να συνυπάρχουν με τα Google Analytics 4 και να συγκεντρώνουν δεδομένα.

Πώς θα μεταβώ στα Google Analytics 4;

Εσύ δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα. Εμείς αναλαμβάνουμε να ελέγξουμε αν έχεις λογαριασμό Google Analytics, ώστε να ελέγξουμε την σημερινή δομή του και να επιλέξουμε τα χαρακτηριστικά που θα διατηρηθούν. Στη συνέχεια δημιουργούμε και εισάγουμε τον απαραίτητο κώδικα των Google Analytics 4 στην ιστοσελίδα σου ώστε να ξεκινήσει η συλλογή νέων δεδομένων. Κατόπιν προχωράμε σε δημιουργία κοινών, σύνδεση με το Goolge Console, το Google Ads, το ecommerce καθώς και σε δημιουργία στόχων. Τέλος, συνδέουμε τα Google Analytics 4 με την υπάρχουσα πλατόφορμα reporting ή με Google Data Studio ώστε να μπορείς να έχεις εικόνα της επιχείρησής σου σε πραγματικό χρόνο.

Πότε πρέπει να μεταβώ στα νέα Google Analytics;

Επειδή η Google δεν μας δίνει την δυνατότητα να μεταφέρουμε τα δεδομένα από τα Universal Analytics στα Google Analytics 4, η μετάβαση θα πρέπει να γίνει άμεσα για να μην χάσουμε σημαντικά για την επιχείρησή σου στοιχεία, που μελλοντικά θα σε βοηθήσουν να λάβεις τις κατάλληλες αποφάσεις.

Πόσο θα μου κοστίσει η μετάβαση;

Οι ανάγκες της δικής σου επιχείρησης, είναι αυτές που θα υποδείξουν την διαδικασία μετάβασης άρα και την κοστολόγηση. Ακολουθούν πακέτα με ενδεικτικά κόστη. 

BASIC ΠΑΚΕΤΟ

99€

Έλεγχος δομής των Universal Analytics (εφόσον υπάρχουν)

Δημιουργία νέου λογαριασμού GA4

Σύνδεση με το website

Live report

 

Χρόνος υλοποίησης: 10 ημέρες

PREMIUM ΠΑΚΕΤΟ

250€

Έλεγχος δομής των Universal Analytics (εφόσον υπάρχουν)

Δημιουργία νέου λογαριασμού GA4

Σύνδεση με το website

Σύνδεση tag manager

Σύνδεση search console

Σύνδεση με eshop (κατά περίπτωση)

Δημιουργία έως 3 στόχων

Δημιουργία κοινών

Live report

 

Χρόνος υλοποίησης: 25 ημέρες

GOLD ΠΑΚΕΤΟ

799€

Έλεγχος δομής των Universal Analytics (εφόσον υπάρχουν)

Δημιουργία νέου λογαριασμού GA4

Σύνδεση με το website

Σύνδεση tag manager

Σύνδεση search console

Σύνδεση με eshop (κατά περίπτωση)

Δημιουργία έως 3 στόχων

Δημιουργία κοινών

Μέτρηση μετατροπών (conversion rate) σε call to action buttons

Σύνδεση website με Meta Pixel για μέτρηση μετατροπών στα social media

Live report

Χρόνος υλοποίησης: 30 ημέρες

Επιλέξτε κάποιο από τα πακέτα GA4