ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Το ραδιόφωνο ήταν και παραμένει για ένα σημαντικό ποσοστό του κοινού, ο καλύτερος τρόπος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Γι’ αυτό και η ραδιοφωνική διαφήμιση συνεχίζει να είναι δημοφιλής.

Επειδή δεν μπορούμε να στηριχθούμε στην εικόνα όπως στα άλλα μέσα, η επιλογή μιας αντιπροσωπευτικής αν όχι γνωστής φωνής, το κατάλληλο μουσικό χαλί και το κείμενο, παίζουν σημαντικό ρόλο, ώστε να επικοινωνηθεί σωστά το brand name σας.

Όπως και στην τηλεοπτική διαφήμιση, έτσι και στη διαφήμιση στο ραδιόφωνο ο σχεδιασμός του Media Plan παίζει σημαντικό ρόλο. Ανάλογα με το budget που θα διαθέσετε και το target group στο οποίο απευθύνεστε, κάνουμε την κατανομή των μεταδόσεων σε ένα ή περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς. 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Δημιουργώντας εικόνες με την βοήθεια του ήχου

Για να είναι επιτυχημένη μια διαφήμιση στο ραδίοφωνο πρέπει να δημιουργεί εικόνες στο μυαλό των ακροατών. Πώς θα αποκτήσετε όμως ένα ραδιοφωνικό spot που θα κάνει την διαφορά;

  • Εμπιστευτείτε έναν έμπειρο κειμενογράφο για την διαμόρφωση του κειμένου του spot σας, το οποίο θα αφηγείται μια ιστορία (telling story) που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον και την προσοχή του ακροατή.
  • Η διαφήμιση στο ραδιόφωνο πρέπει να είναι μικρή και να επικεντρώνεται σε ένα συγκεριμένο μήνυμα. Παρουσιάζοντας περισσότερα από ένα προϊόντα ή υπηρεσίες σας θα δυσκολέψετε το κοινό να συγκρατήσει το μήνυμά σας.
  • Σύμφωνα με το σύγχρονο marketing και η ραδιοφωνική διαφήμιση θα πρέπει να περιέχει ένα  ”Call to action”. Να ζητάει δηλαδή από τον ακροατή να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είναι κάτι απλό, δεδομένου ότι πολλοί ακροατές οδηγούν.
  • Εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι αποτελεί ο speaker. Μπορείτε να επιλέξετε ένα γνωστό πρόσωπο με χαρακτηριστική φωνή που θα τραβήξει αμέσως την προσοχή των ακροατών ή έναν επαγγελματία εκφωνητή με σωστή άρθρωση και ωραία χροιά.

STUDIO ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

Ραδιοφωνική διαφήμιση: Δημιουργώντας το spot

Ξεκινάμε αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Βρίσκουμε το κοινό (target group) στο οποίο απευθύνεται (ηλικία, φύλο, βιοτικό επίπεδο, μορφωτικό επίπεδο) και σας προτείνουμε το κατάλληλο σενάριο για τη δημιουργία του spot.

Μπορούμε να σας προτείνουμε επαγγελματίες speakers, οι φωνές των οποίων θα ταιριάζουν με το σενάριο, ενώ παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες ήχου, sound editing καθώς και συνολικού music production για κάθε σας ανάγκη.

RADIO SPOTS

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Η ραδιοφωνική διαφήμιση αποτελεί ένα εξαιρετικά άμεσο και αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας του μηνύματός σας.

Το ραδιόφωνο άλλωστε έχει την δύναμη να δημιουργεί slogans, τα οποία παραμένουν χαραγμένα στο υποσυνείδητο του ακροατή συμβάλλοντας στο brand building.

Σημεία υπεροχής ραδιοφωνικής διαφήμισης

  • Είναι πιο οικονομική
  • Προσφέρει μεγαλύτερη συχνότητα μεταδόσεων
  • Δημιουργεί συναισθήματα, άρα αυξάνει την ζήτηση της υπηρεσίας ή του προϊόντος
  • Μεταδίδεται και στο αυτοκίνητο, την καλύτερη στιγμή προσέγγισης του αγοραστικού κοινού